Veilig aangekomen!
Hallo allemaal, we zijn in Suriname!
Gisterochtend vlogen we om kwart over 11. De vlucht is rustig verlopen en we kwamen rond half 4 in Suriname aan. De reis was ik toen ook echt wel zat, dus was blij dat ik er uit kon. Toen we het
vliegtuig uitstapten brak het zweet me meteen uit, zo warm! Het is hier heel vochtig warm en je plakt binnen 5 minuten aan alle kanten ;-)
Toen we in de rij stonden om door de douane te gaan en onze koffers op te halen, stond er een vrouw achter ons in de rij die ons aansprak. Ze vertelde dat er hier regelmatig koffers gestolen werden
en dat we dus goed op moesten letten. Wij schrokken ons een hoedje en zijn dus zo snel we konden naar de ruimte gegaan waar we onze koffers op konden halen. Dit was spannend want het duurde een
eeuwigheid (in onze beleving) voordat we onze koffers op de lopende band voorbij zagen komen. Uiteindelijk had iedereen gelukkig zijn koffer.
Vervolgens moesten we de mensen met het ‘Lob Makandra' bordje zoeken, want zij zouden ons naar ons ‘huis' brengen. Gelukkig waren de mannen met het bordje snel gevonden en konden we, verdeeld over
2 auto's richting Lob Makandra.
Tijdens de reis naar onze bestemming, die ongeveer een uur duurde, keken we onze ogen uit. Overal zagen we schitterende natuur! Maar ook waren er veel krottenwoningen waar gezinnen met kinderen in
woonden.. Heel aangrijpend om dat te zien. Wij zijn onze mooie huizen gewend, maar dat zie je hier echt niet!
Na een uur kwamen we aan op Lob Makandra. Het is hier heel mooi! Alles is hier verzorgd en netjes, dat is natuurlijk wel fijn ? Jennifer en Eddy, onze contactpersonen hier op Lob Makandra, hebben
ons warm welkom geheten. Ze hadden wat boodschappen voor ons gedaan en nasi voor ons besteld, ontzettend lief natuurlijk!
We wonen in totaal in 5 huisjes. Ik woon samen met Laura in een huisje. Het is een klein, maar gezellig huisje, inclusief airco! Heel fijn! En die airco heb je hier zeker wel nodig! Ons huisje
heeft namelijk een plat dak waar de zon de hele dag op staat te branden.
's Avonds hebben we nog even lekker buiten gezeten en gekletst. We zijn rond half 10 naar bed gegaan omdat het in ons hoofd toen al half 3 's nachts was (Nederlandse tijd).
Vandaag is het zondag. We zijn vanochtend naar de kerk geweest. Het was zo ontzettend bijzonder! Toen we de kerk binnenkwamen werden we door heel veel mensen welkom geheten en gezegend.
In de dienst zelf werd veel gezongen, en wat klonk het mooi! Er was een bandje in de kerk met een aantal zangers/zangeressen. De gemeenteleden stonden te klappen en dansen... Het was een groot
feest!
We hebben in totaal een ruime 2 uren in de kerk gezeten, wat behoorlijk lang was in de warmte. Maar het was het meer dan waard!
Na de kerkdienst zouden we dan eindelijk internet krijgen! Nu hebben we het, maar het werk niet helemaal naar behoren. Het valt vaak uit, wat behoorlijk lastig is.
We hebben zo net geld gehaald en gaan zo even boodschappen doen. (Ik weet het, het is slecht, maar anders hebben we vanavond en morgen geen eten ;-))
Morgen krijgen we een rondleiding over Lob Makandra, het terrein waar we verblijven. Dan krijgen we meer te horen over de scholen waar we na volgende week gaan stage lopen.
Nou, dit was het voor nu.
Jits
Dag Jitske,
Goed verhaal! Leuk om te lezen hoe het met jullie gaat en daar de wereld verkennen! Veel plezier en sterkte.
h gr Bert K
Goed om te lezen vrouw! Mast goed dat je nog een goeie camera gekocht hebt.. Ben benieuwd naar de indrukwekkende plaatjes.
Leafs
Heey Jitz! Fijn dat alles daar goed gaat en dat je heel aan bent gekomen!!!
Leafs von mie
hee jits, heel veel plezier de komende tijd in Suriname..
Klinkt leuk jits! Veel plezier!