Dolfijnen gezien en kaaimannen gevangen!
Hé allemaal!
Gister hebben we een super dag gehad! We hebben namelijk een heel leuke trip gedaan. Om 4 uur moesten we bij de Leons Berg in Paramaribo zijn. We gingen, samen met onze 2 reisgidsen, met een bootje
over de Suriname rivier varen. De gidsen hadden allemaal lekkere dingen meegenomen, zoals pompelmoes, chips en drinken. De sfeer was ontspannen en gezellig. De bedoeling was, dat we dolfijnen
zouden zien. Na een poosje gezocht te hebben zagen we ze dan eindelijk! We hebben helaas niet veel gezien, maar ze waren wel dichtbij! (en ze staan op film!) Vervolgens zijn we bij een klein dorpje
aangemeerd. Het was heel bijzonder om zo'n dorpje te zien. Er woonden heel weinig mensen en er hing een ontspannen sfeer. Ook hebben we in dit dorpje papegaaien gezien! Nadat we het dorpje hadden
bekeken moesten we in 2 kleine bootjes naar een ander huisje toe. Daar zouden we lekker nasi gaan eten. Het eten smaakte heerlijk! Tijdens het eten merkten we al wel dat er meer muskieten, zo
noemen de mensen steekvliegen hier, waren dan op Lob Makandra. Nadat we van onze lekkere maaltijd, rijst met kip, genoten hadden werd het dan echt tijd om richting de kaaimannen te gaan! We hadden
onze lange broeken en truien al aangedaan, want er was ons verteld dat je daar in het moeras helemaal lek geprikt zou worden.
Daar zaten we toen in onze bootjes... We gingen best hard, en hadden geen idee of we nou dicht bij de kaaimannen in de buurt waren of niet.. Halverwege de tocht werd er geroepen dat we moesten
bukken. Wij snel bukken, en het was net op tijd. We moesten namelijk onder een heel lage brug door. Even later voeren we weer rustig verder. Totdat de boot in een keer wel heel veel snelheid ging
maken! We hadden geen idee wat er gebeurde totdat we in een keer omhoog gingen met een flinke snelheid! Wat bleek nou. Het riviertje was onderbroken en we moesten dus over een bult heen ‘varen'. Op
deze bult waren wat planken neergelegd en hier voeren we dus gewoon overheen. Halverwege moesten we de boot over de bult heen slepen zodat we aan de andere kant weer verder konden varen.
En toen, na een poosje gevaren te hebben, kwamen we dan eindelijk in het moeras aan. Overal zagen we kleine witte lichtjes in het water liggen, de ogen van de kaaimannen. Stiekem begon ik toch wel
een beetje bang te worden. Plotseling begon onze stuurman langzamer te varen en deed tenslotte de motor uit. Hij pakte een stok waar een strop aan zat. Heel voorzichtig deed hij de strop om de kop
van de kaaiman en trok hem daarna aan. Binnen no time hing er een grote kaaiman aan de stok te spartelen! Het was doodeng! Ik vond hem echt groot en kon me niet voorstellen dat ik zo'n dier vast
zou durven houden! Gelukkig was ik niet de enige die het eng vond ;-)
Maar, wonder boven wonder, iedereen heeft 3 kaaimannen vastgehouden! En het was een geweldige ervaring! De foto's zeggen genoeg!
Vanochtend hebben Jeffrey, Laura en ik geholpen met het inrichten van de lokalen op de Clarke school. De school is echt heel armoedig en grauw. We hebben nu wel een Remedial Teaching lokaaltje
ingericht, dit is wel weer modern en vernieuwend.
Ik ben ontzettend benieuwd wat we volgende week gaan tegenkomen.
En straks gaan we lekker pannenkoeken eten! Even lekker iets anders dan rijst en bami!
Vanavond gaan we gezellig spelletjes doen met de mensen in ‘de ruimte'. Ik ben benieuwd of ik Tharan in kan maken met Rummicub ;-)
Dit was het weer even.
Ik hoop dat met jullie ook alles goed gaat & dat jullie mijn blogs leuk vinden!
Liefs Jitske
Je weet ondertussen hoe je moet winnen met rummicup (A)
Heb je die kaaimannen gevangen met marshmallows?
Dat deden wij ooit in mississipi.
Haha leuke avonturen zo te lezen!:D
Hmm zit nog steeds te twijfelen of 'voeren' wel echt verleden tijd van varen is haha , maar dat even tussendoor :P
Succes daar!
Groetjes Duf
@ Mark, ik heb dus wel verloren hahaha.
@ Siep, nee we hebben ze gewoon met een strop gevangen. Er heel zachtjes langs varen en dan de strop om hun nek leggen en strak trekken.
@ Duifke, hmm... Goeie vraag. Zou inderdaad goed kunnen dat dat geen woord is:P Ik schuif het op mijn over enthousiasme haha
Zo, stoer hoor dat je die kaaimannen vast hebt gehouden (en zelfs een kusje wou geven)!
We vinden het leuk je verhalen te lezen en de foto's te bekijken, dus ga vooral door :-)
Veel plezier en geniet ervan!
Veel liefs van ons
PS: voeren is de verleden tijd van varen ;-)
Leuk om al je belevenissen te lezen!
Dat je die beesten vast durfde te houden!
Het eten valt zo te horen dus ook wel mee.
Pannenkoeken zijn behoorlijk nederlands ;)
Kun je er ook wat normaal douchen enzo?
Daar zou ik dus zo over in zitten in zo'n vreemd land..:P
Nog veel plezier meid!
Veel liefs
@ Ilse; ik vond het ook heeel eng hoor! haha. Ik lijk rustiger op de foto's dan dat ik was:p
Het eten is hier prima! Veel rijst, bami en kip.
Het douchen kan hier redelijk normaal. We hebben een badkamer met wc en douche. De douche is wel helemaal verroest en er komt maar een klein straaltje uit. Dat is jammer maar we kunnen ons er prima mee redden ;-)
Hee Jits!
Ik heb eindelijk al je blogs gelezen, je foto's bekeken en je dolfijnen video!
Het ziet er daar leuk en mooi uit, hoop dat je het naar je zin hebt.
Vet stoer dat je zo'n krokodil hebt vastgehouden & wat hebben ze daar mooie jurken!
Veel plezier daar nog :)
Liefsss